De Koreaanse verzorgingsroutine met zijn 10 stappen kan overweldigen. Maar het hoeft niet zo uitgebreid. K beauty draait om ‘layering’, het combineren van producten om de behoeften van jouw huid te beantwoorden.

Hoe weet je wat je huid nodig heeft?

  1. Ontdek je huidtype 
  2. Bepaal het resultaat dat je wilt bereiken. Probeer je je vette huid weer in evenwicht brengen? Wil je een stralende, vlekkeloze teint? Of vind je het belangrijk om roodheden en ontstekingen zoveel mogelijk te vermijden?
  3. Bekijk de 10-stappen routine en selecteer de producten in functie van je prioriteiten. Een droge, gevoelige huid hoeft bijvoorbeeld niet (vaak) te exfoliëren, maar heeft wel behoefte aan een hydratatiebooster. Een huid die last heeft van onzuiverheden heeft geen extra laagjes anti-aging nodig, of toch niet elke dag. Idem dito voor een sheet mask.
  4. Kies de textuur in functie van je huidtype. Een vette huid produceert (te)veel talg, en heeft dus geen extra vetstoffen nodig, maar vetvrije textuur, zoals een gel of een lotion. Hoe droger je huid is, hoe meer vetstoffen je huid nodig heeft om een beschermende film op je huid te leggen. Die vind je in rijke texturen, zoals een crème. 

Dit is je basis routine:

een reiniger: een propere huid is essentieel om gezond en mooi te blijven

een hydraterende toner of essence lijken stappen die je kunt skippen, maar ze maken net het grootste verschil om je huid in evenwicht te brengen en te houden. Of je nu een droge of een vette huid hebt.

een moisturizer aangepast aan je huid. Ja, zelfs als je een vette huid hebt! (maar kies dan een vetvrije) 

UV-bescherming is de beste antirimpelcrème die je ook beschermt tegen pigmentvlekken en ander onheil. Kijk naar de Oh My Sun Protection van Yadah in de webshop of onder merken/Yadah

Dat kan je eventueel aanvullen met extra’s in functie van specifieke behoeftes, zoals:

-een serum of ampoule

-puistjesbehandeling

-een masker

-een peeling