Skip to main content

Hoe verzorg je een gevoelige huid?

Gevoeligheid kan voorkomen bij alle huidtypes, maar vooral bij een droge huid die van nature een minder goed functionerende barrière heeft. Maar ook een vette huid kan gevoelige huid worden, vaak door (te) agressieve producten die de huid uitdrogen en haar barrière aantasten. Dat gaat gepaard met ontstekingen, die gekalmeerd moeten worden.

Kijk dus naar producten met ingrediënten die de huidbarrière versterken, zoals niacinamide, panthenol, vitamine C, …. En pas de textuur aan in functie van je huidtype: vetvrije texturen voor een vet huidtype, rijkere crèmetexturen voor drogere types.

Heb je vooral rode vlekken die gepaard gaan met een prikkelend gevoel een warmte opflakkeringen? Dan heb je vermoedelijk rosacea. Dat laat je best eens bekijken door een dermatoloog voor je zelf aan de slag gaat met verzorgingsproducten.

Wanneer die roodheden gepaard gaan met jeuk, uitslag of afschilfering, wijst dat op een allergische reactie. Ook daarvoor moet je naar de huisarts of de dermatoloog, die een allergietest kunnen uitvoeren om te bekijken aan welke ingrediënten je allergisch bent.

tip Tip:

 

 

De twee belangrijkste allergenen zijn parfum en bewaarmiddelen. Heb je een gevoelige huid, kies dan voor parfumvrije formules die in hygiënische pompflacons zitten waardoor er minder bewaarmiddelen moeten worden gebruikt.

 

Dit is je verzorgingsroutine voor een gevoelige huid:

1. milde reiniger, afspoelen met lauw water

2. gebruik een (alcoholvrije!) kalmerende toner om je huid weer in evenwicht te brengen

3. een essence die de huidbarrière versterkt

4. een serum die irritaties en ontstekingen vermindert

5. een parfumvrije, kalmerende moisturizer

6. ’s Morgens een UV-bescherming, want de zon kan irritaties verergeren of uitlokken

7. regelmatig een aangepaste verzorging, zoals een kalmerend sheet masker.

8. vermijd peelings tot je huid weer rustig en sterker is

Written by Helen Willems
Close Menu

Contact

Kemzekestraat 7
9170 Sint Gillis Waas
BELGIUM

T: +32 493 48 14 33
E: info@be-oo-kay.be

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter !