Skip to main content

Hoe behandel je pigmentvlekken?

Een pigmentvlek bestaat in verschillende maten en soorten. Zo heb je bijvoorbeeld melasma (zwangerschapsmasker), wat een hormonaal bepaalde verstoring van de melanineproductie is. Post-inflammatoire hyperpigmentatie duikt op bij littekens of irritaties. En dan heb je ook de typische ouderdomsvlekken die opduiken bij veroudering en een gevolg zijn van UV-schade.

Pigmentvlekken zijn moeilijk te behandelen en vereisen een ijzeren discipline. Oppervlakkige pigmentvlekken kun je verlichten met ingrediënten als vitamines C en A, zoethoutwortelextract of arbutine en regelmatig exfoliëren. Dagelijks beschermen tegen UV-stralen (ook als de zon niet schijnt!) met minimum een SPF 30 en antioxidanten (vb vitamine C, niacinamide, resveratrol, groene thee) is essentieel.

Zo ziet je verzorgingsroutine er uit:

-reinigen in functie van je huidtype: Hoe kies je de juiste verzorgingsproducten voor je huid?

-toner: bij voorkeur eentje met exfoliërende of verhelderende ingrediënten.

-specifieke behandeling met een essence of serum met verhelderende ingrediënten

-verzorgingscrème eveneens met verhelderende ingrediënten

-een SPF (min 30) is de belangrijkste stap van je routine om te voorkomen dat bestaande vlekken donkerder kleuren en om de vorming van nieuwe vlekken te vermijden.

-regelmatig een specifieke verzorging, zoals een masker

of een exfoliërend sheet mask en/of een peeling:

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Written by Helen Willems

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!