Skip to main content

Je huid verzorgen doe je anders in de zomer dan in de winter. Hier geven we je 5 tips om je huid gelukkig te houden in de zomer.

1. Pas je verzorgingsroutine aan:

Wanneer het warmer is, transpireer je meer en produceert je huid meer talg, waardoor je je gewoonlijke moisturizer best inwisselt voor een lichtere, vetvrije textuur, zoals bijvoorbeeld

Producten met anti-oxidanten (vitamin C, E, etc) helpen de schade van vrije radicalen te beperken, zoals  May Coop Raw sauce, Skinmiso Vitamin C Cream

2. Hydrateer, van binnen en van buiten.

Drink voldoende (water, geen alcohol) en gebruik een vochtinbrengende crème, olie of masker. Zeker na een zonnebad is je huid immers heel wat vocht verloren én flink opgewarmd. Gebruik een moisturizer met kalmerende stoffen, zoals Yadah’s Cactus Soothing Gel of het Soothe Bamboo gamma van Keep Cool.

3. Verfris je gezicht en masseer je huid om het te zwellen te voorkomen.

Hoge temperaturen, lange apero’s en nog langere nachten zorgen in no time voor een pufferig gelaat. De verkoelende producten van Keep Cool helpen om je gezicht te ontzwellen, de verfrissende Sesamis Natural Originated Aqua Mist hydrateert en kalmeert je huid. Ook een gezichtsmassage helpt om het vocht af te voeren. Gebruik een paar druppels serum (The Lotus Calming Serum Aloe Lotus Leaf) zodat je je huid niet uitrekt.

4. Draag altijd zonnecrème.

Zon is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering: het geeft op termijn rimpels, pigmentvlekken, verslapping en soms zelfs huidkanker. Zonnecrème is de beste antiverouderingscrème! En met de niet vette lichtgewichttextuur van Yadah’s Oh My Sun Protection producten of de zachte Gelcrème van Accoje heb je geen excuus meer.

5. Reinig je huid grondig.

Zelfs als je geen make-up draagt slibben je poriën dicht van een mix aan zweet, stof en zonnecrèmeresten. ‘s Morgens en ‘s avonds reinigen dus, met een reinigingsmousse van Yadah of May Coop, een schuimende reinigingsgel zoals de Skinmiso Rice Foam Cleansing, de Ocean Deep Cleansing Foam van Keep Cool  of de Tangerine Bright+Moist Foam Cleanser van QyoQyo.  Op zoek naar een verrassende een olie-achtige textuur? Probeer dan de Yadah Green Tea Pure Cleansing Balm of de Sesamis Aqua Nature Cleansing Oil, een frisse reinigingsolie die de poriën niet verstopt en de huid mild maar grondig reinigt, zonder uit te drogen of de huidbarrière aan te tasten. Ben je eerder een liefhebber van Miscellair Water dan raden wij de Keep Cool Phyto Green Shower Cleansing Water aan.

Om je poriën zuiver te houden exfolieer je 1 à 2 x per week met het Skinmiso Real Clean Peeling gel en het Red Peel Tingle Serum van So Natural.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!