Skip to main content

Je huid verzorgen hoeft niet uitgebreid of duur te zijn, bewijst de skipcare trend. Wie op zoek is naar een budgetvriendelijke, efficiënte verzorgingsroutine kan op K-beauty rekenen.

Trendsetters als ze zijn, lanceerden de Koreanen de ‘skipcare’, wat wereldwijd werd overgenomen als ‘skinimalisme’. De Koreaanse Gen Z ziet de uitgebreide verzorgingsroutines van hun (groot)moeders niet zitten en verkiezen een beperkte routine met enkele goed gekozen, multifunctionele basics. Een moisturizer met kalmerende ingrediënten kun je bijvoorbeeld ook als aftersun gebruiken of als masker. BE-OO-KAY aanraders zijn Yadah Cactus Soothing gel en Beaudiani Moist cream. Yadah’s Oh My Sun Protection Tone Up Base beschermt je huid met een SPF 50 én is de perfecte primer die je make-up langer doet houden. Budgetvriendelijkheid is een ander groot voordeel van K-beauty, zonder in te boeten op technologie of zintuigelijke texturen. Om je huid te verzorgen hoef je dus je bankrekening niet te plunderen. En ook je vuilbak vaart wel bij een beknopte verzorgingsroutine!

Geen 10 maar 3 stappen in je basisverzorging

De absolute basis bestaat uit een goede reiniger, een moisturizer en uiteraard een UV-bescherming.

Reinigen blijft cruciaal, ook wanneer je geen make-up draagt. Vuildeeltjes zich vast op de huid, waar ze kunnen oxideren met de talglaag. Zo doen ze vrije radicalen ontstaan, wat celschade kan veroorzaken. Kies een milde reiniger, die het huidmicrobioom respecteert en de huid niet uitdroogt of uit evenwicht brengt.
• Goed hydrateren is belangrijk, voor elk huidtype en op elke leeftijd. Zelfs vette huidtypes hebben namelijk behoefte aan vocht. Enkel de textuur moet je aanpassen aan je huidtype: vettere huidtypes geven de voorkeur aan lichtere, vetvrije texturen, droge huidtypes hebben nood aan het comfort van rijkere crème- of balsemtexturen. Bij voorkeur met ceramiden of waxen die de huidbarrière versterken.
• En tenslotte, de beste anti-aging product: een UV-bescherming. Die draag je dag in dag uit, het hele jaar door, ook wanneer de zon niet schijnt. De schadelijke UVA-stralen, die diep door de huid gaan en huidveroudering versnellen, zijn er immers het hele jaar door en priemen door wolken en glas heen. Het is het beste en waarschijnlijk ook het meest budgetvriendelijke anti-verouderingsproduct en een absolute must in je verzorgingsroutine.

De BE-OO-KAY budgetvriendelijke basisroutine voor normale tot droge huid: onder de 60 euro

• Keep Cool Soothe Phyto Green Shower cleansing water (7,99 euro)
• So Natural Cera Plus Peptide cream (29,99 euro)
• Yadah Oh My Sun Protection Tone Up Base (21,99 euro)

De BE-00-KAY budgetvriendelijke basisroutine voor gemengde tot vette huid: onder de 50 euro

• Skinmiso Rice foam cleansing (11,99 euro)
• Yadah Soothing gel (8,99 euro)
• Accoje Protective No Sebum Sun Gel SPF50+ (26 euro)

Lees ook:

tipHybride cosmetica
Huidtype quiz
Je huidverzorgingsroutine in de winter

 

 

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!