Skip to main content

Hoe kies je de juiste moisturizer?

De ene moisturizer is de andere niet. Elke huid heeft behoefte aan hydratatie, maar niet in dezelfde mate of vorm. Kies je moisturizer in functie van je huidtype, maar houd ook rekening met de seizoenen. Je huid moet comfortabel en zacht aanvoelen.

Wanneer je huid nog trekkerig aanvoelt na je moisturizer, kan dat verschillende oorzaken hebben. Misschien is je cleanser te agressief (op basis van sulfaten), gebruik je teveel of te sterke exfoliators of een te hoge dosis retinol? Al die zaken kunnen de huidbarrière verstoren, waardoor je huid niet voldoende vocht kan vasthouden. Haal die tijdelijk uit je routine en kies een moisturizer op crèmebasis die de huidbarrière herstelt, met vettende stoffen zoals karitéboter, jojoba olie, zoete amandelolie of ceramiden. 

Shop:

Wanneer je huid vet aanvoelt na je moisturizer betekent dat niet dat je huid geen hydratatie nodig heeft. Integendeel, want een gedehydrateerde huid gaat net meer olie produceren om het vochttekort te compenseren. Een verzorgingscrème die een vette film nalaat op je huid heeft een te zware textuur. Kies in dat geval voor lichtgewicht gelcrèmes of vetvrije texturen zonder vetten.

Shop:

Heb je acné en schrik dat een moisturizer je poriën zal verstoppen? Kies dan voor vetvrije emulsie- of geltexturen, idealiter met licht exfoliërende en kalmerende ingrediënten.

Heb je een gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt, kijk dan op de ingrediëntenlijst.

-Hoe korter de lijst, hoe minder risico je loopt op ongewenste reacties.

-Vermijd (hoge concentraties van) actieve ingrediënten zoals retinol, vitamine C of exfoliërende ingrediënten (AHA’s, BHA’s). Hun concentratie staat meestal niet vermeld op de verpakking, maar hoe hoger een ingrediënt op de lijst staat, hoe hoger de concentratie.

-Kies voor producten zonder parfum en (luchtdichte) verpakkingen die het gebruik van bewaarmiddelen tot een minimum beperken.

Written by Helen Willems

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!