Skip to main content

Koester je huid met een detox kuur

Met bijna twee vierkante meter is je huid een van de grootste organen in je lichaam. Hij beschermt je tegen infecties en vochtverlies, maar helpt ook om je lichaamstemperatuur op peil te houden en genieten van aanrakingen en zachte texturen. Chemicaliën, pollutie, ongezonde voeding, medicijnen kunnen afvalstoffen doen opstapelen in je lichaam. Dat kan leiden tot ontstekingen of zelfs ziekte. Ook je huid zal protesteren. Je krijgt een vale, vlekkerige teint, verstopte poriën, puistjes, meer rimpels en verslapping. Hij kan vetter of veel droger dan normaal aanvoelen en overgevoelig reageren. Allemaal signalen dat het tijd is voor een detox. BE-OO-KAY geeft je alvast 5 tips voor een mooiere huid, in lijn met K-Beauty rituelen.

1. Eet gezond(er) :

Schrap alcohol en suiker een tijdje en zet vooral veel fruit en groente op het menu. Suiker in het bijzonder lokt ontstekingen uit, fruit en groente zitten vol met vitamines en voedingsstoffen die je huid nodig heeft.

2. Zweet het uit

Wandel, loop, dans, … alles wat je hart doet pompen en je zweetklieren in actie brengt. Dat is de beste manier om opgestapelde afvalstoffen uit je lichaam te krijgen. Niet alleen je energiepeil, maar ook je teint zal er met rasse schreden op vooruitgaan.

3. Droogborstelen 

Je huid borstelen met een aangepaste borstel helpt om de bloedsomloop te stimuleren zodat afvalstoffen sneller en efficiënter worden afgevoerd. Werk van je voeten naar boven toe, richting je hart. Wissel cirkel- met korte strijkbewegingen af.

4. Reinig je huid grondig

Probeer eens een paar dagen dubbel te reinigen. Het lijkt extra moeite, maar het resultaat is er ook naar. Als je huid wat vetter of ouder is helpt het om regelmatig te exfoliëren zodat dode huidcellen verwijderd worden en je huid gladder, zachter en helderder oogt. Ook je hydratatie opvoeren met bijvoorbeeld een hydraterend essence of serum frist je huid zichtbaar op.

5. Drink veel

Geen wijn, maar water en thee helpen je organen te spoelen en afvalstoffen af te voeren. In het bijzonder de Chinese Pu Erh thee, die vertering en detox bevordert. In de traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) wordt de thee gebruikt om gewicht te verliezen, cholesterol te verlagen en de bloedcirculatie te verbeteren. De ideale afslankthee die ook katers zou bestrijden. Ook voor huidverzorging is Puerh thee interessant omdat hij ontstekingen afremt en een superantioxidant is die je beschermt tegen vrije radicalen (weetje: hij bevat 5 x meer vitamine C dan citroen!). Je vindt ze in de Cosmetea Puer lijn

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!