0

Lijntjes en rimpels verzorgen, hoe doe je dit en welke type rimpels zijn er?

Een rimpel is een barstje in de huid, ontstaan door herhaaldelijk bewegen (lachen, fronsen, …) of huidveroudering. Met de leeftijd daalt immers het gehalte collageen (eiwit dat je bindweefsel bij elkaar houdt, zodat de huid stevig is) en elastine (wat de huid soepel houdt). Huidveroudering is in belangrijke mate genetisch bepaald, maar kan versneld worden door slechte gewoontes zoals te weinig slapen, teveel zon, veel suikers en te weinig vetten eten en roken.

weetje

Weetje: wist je dat een droge en gevoelige huid gevoeliger voor huidveroudering is dan vettere huidtypes? Deze hebben van nature een beschermende talglaag die vocht vasthoudt, de huid soepel houdt en irriterende stoffen buiten houdt.

Droogtelijntjes zijn oppervlakkig en kun je het gemakkelijkst oplossen, met goede hydratatie. Wanneer je te maken hebt met diepe rimpels als gevolg van collageen- en elastineverlies, zoek dan naar ingrediënten die de productie weer aanzwengelen, zoals vitamine A en C, ginseng, peptiden en hyaluronzuur. Preventief help je je collageen- en elastinevoorraad beschermen met antioxidanten en algen.

Gratis verzenden vanaf € 59 (BE) / € 79 (NL)
+ gratis staal of sheetmask vanaf € 79

Contact

Kemzekestraat 7
9170 Sint Gillis Waas
BELGIUM

T: +32 493 48 14 33
E: info@be-oo-kay.be