Skip to main content

Vitamine C is een klassieker en een van de meest populaire én veelzijdige ingrediënten in huidverzorging. Als je het nog niet gebruikt, geven wij een paar goede redenen om dat wel te doen!

De voordelen van Vitamine C

1. Het beschermt tegen vrije radicalen

Vitamine C is een van de bekendste antioxidanten. Die neutraliseren de vrije radicalen die voortkomen van UV-stralen, pollutie en zelfs stress. Vrije radicalen vallen cellen aan en veroorzaken zo (vroegtijdige) huidveroudering. Vitamine C is dus een van de beste anti-aging stoffen, waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is.

2. Het verheldert je teint. 

Doordat het de productie van pigment afremt vervagen vlekjes en gaat je huid er egaler uitzien.

3. Het geeft een mooie glow en laat je huid er voller uitzien 

Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, de gelatineuze massa die de huid zijn volume geeft. Hoe voller de huid er uitziet, hoe gladder en hoe beter het licht weerspiegelt wordt. Daardoor lijkt de huid meer te stralen.

4. Het vermindert ontstekingen en verbetert het herstelproces.

5.  Het remt de talgproductie af. 

Ideaal voor vettere huidtypes die snel last hebben van verstopte poriën en bijhorende onzuiverheden.

Hoe gebruik je het?

Vitamine C bestaat in verschillende vormen, maar de meest zuivere en effectieve vorm is L-ascorbinezuur. Studies tonen aan dat een concentratie van een paar procent al een effect heeft, maar de tussen 10 en 20 % is ideaal. Hogere concentraties gaan al snel irriteren. Uiteraard zit het ook in ruime mate in citrusfruit, zoals citroen (zoek in de ingrediënten lexicon naar Citrus Lemon Peel Oil), limoen (zoek in de ingrediënten lexicon naar Citrus Aurentifolia Lime Oil) en grapefruit ( (zoek in de ingrediënten lexicon naar Citrus Paradisi Fruit).

Omdat het een erg gevoelige, onstabiele stof is, is het belangrijk om het te beschermen tegen licht en lucht. Je kunt het combineren met verschillende andere actieve ingrediënten, vooral vitamine E is een supercombinatie. Oppassen met agressieve stoffen zoals zuren of benzoylperoxide.

Vitamine C wordt niet zo gemakkelijk opgenomen door de huid, dus werk je best in lichte texturen, zoals een toner Skinmiso Pure Vitamin-C toner en een serum Skinmiso Pure Vitamin-C serum.

Kan iedereen het gebruiken?

Omdat het zo veelzijdig is, is iedereen gebaat erbij gebaat. Maar mensen met een gevoelige huid beginnen best voorzichtig, met een lage concentratie en slechts af en toe. Als je huid gewend is aan vitamine C kun je het zowel ’s morgens (het is immers een prima antioxidant) als ’s avonds (omdat het herstelt) gebruiken.

Ontdek onze producten met Vitamine C:

Written by Helen Willems

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!