Skip to main content

Hoe kies je de juiste verzorgingsproducten voor je huidtype?

De juiste verzorgingsproducten kiezen is belangrijk. Om je huid goed te kunnen verzorgen moet je je huidtype kennen en begrijpen wat de huid nodig heeft op verschillende momenten. Je huidtype is een min of meer stabiel gegeven, maar daarnaast kunnen externe factoren zoals omgeving, seizoen of je levensstijl bepaalde behoeften doen ontstaan. Die kan je behandelen met producten waarmee je je basisverzorging aanvult. Welk huidtype je ook hebt, Aziatische huidverzorging heeft een paar basisregels: reinig zacht, bescherm je huidbarrière en hydrateer.

HUIDBEHOEFTES
Huidbehoeftes zijn het resultaat van externe factoren, zoals het klimaat, seizoen, temperatuur, wind, zon, pollutie, geneesmiddelen, huidverzorgingspoducten of andere levensstijlkeuzes bijvoorbeeld. Die zijn veranderlijk en pak je dus best aan met gespecialiseerde producten, zoals een essence of een serum, waarmee je je basisverzorging aanvult.

*GEVOELIG
Een gevoelige huid heeft een verstoorde huidbarrière, waardoor ze snel geïrriteerd geraakt. Dat uit zich in rode vlekken, uitslag, jeuk, een prikkend of branderig gevoel. Droge huidtypes hebben aanleg om ook gevoelig te zijn omwille van de slecht werkende huidbarrière. Maar ook gemengde of vette huidtypes kunnen gevoelig zijn. Ongeacht je huidtype, moet je je huid zo zacht mogelijk verzorgen.

Hoe verzorg je een gevoelige huid?

*LIJNTJES & RIMPELS
Lijntjes en rimpels duiken automatisch op wanneer we ouder worden. Dan wordt de huid immers droger, minder elastisch en meer kwetsbaar. Dat proces wordt nog versneld door zon, roken en expressieve gelaatsuitdrukkingen (veel lachen of fronsen).

Hoe verzorg je lijntjes en rimpels?

*PIGMENTVLEKKEN
Pigmentvlekken zijn het gevolg van een onregelmatige melanineproductie. Ze kunnen verschillende oorzaken hebben: teveel zon, hormonen of reacties op ontstekingen (van wondjes of puistjes). Ze bestaan in verschillende vormen: sproetjes, melasma, ouderdomsvlekken of sporen van vroeger wondjes (zoals acné, ingegroeide haren, etc).

Hoe verzorg je pigmentvlekken?

*ONZUIVERHEDEN
Onzuiverheden komen vooral voor bij gemengde en vette huidtypes door een overenthousiaste talgproductie. De olie doet dode huidcellen aaneenklitten waardoor poriën verstopt raken. Dat kan genetisch of hormonaal bepaald zijn. Maar ook stress en omgevingsfactoren kunnen een rol spelen.
Hoe verzorg je onzuiverheden?

*VERMOEIDE HUID
Stress, slaaptekort, teveel zon en een slechte gewoonten zoals roken en drinken laten zichtbare sporen na op je huid. Die wordt onrustig, krijgt donkere kringen en wallen niet meer weg en meer last van fijne lijntjes, onzuiverheden en een vale teint, … Voldoende en regelmatig slapen is het belangrijkste dat je kunt doen voor je huid, maar ook aangepaste verzorging maakt een verschil.

Hoe verzorg je een vermoeide huid?

*DEHYDRATATIE
Hoewel de symptomen van dehydratatie (een trekkerig, oncomfortabel gevoel) hetzelfde zijn als die van een droge huid zijn er een paar fundamentele verschillen. Een droge huid heeft een tekort aan lipiden (vetstoffen), een gedehydrateerde huid heeft vocht nodig (niet perse vetstoffen). Elk huidtype kan gedehydrateerd zijn, ook een vette.

Hoe verzorg je een gedehydrateerde huid?

Written by Helen Willems

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!