Skip to main content

8 redenen om voor K-Beauty te kiezen

Jarenlang werden beauytyproducten gedomineerd door Franse en Amerikaanse merken. De laatste jaren hebben Koreaanse beautymerken dat monopolie doorbroken. K-beauty werd een begrip, om verschillende redenen.

  1. Koreaanse vrouwen maken van huidverzorging een kunst. Ze kennen hun huid en weten alles over de beste ingrediënten. Het zijn veeleisende klanten die cosmeticamerken pushen om steeds met de meest innoverende producten en technologieën te komen.
  2. K-beauty is dan ook pure fun, dankzij verrassende texturen, bijzonder ingrediënten en originele verpakkingen.
  3. Zuid-Korea is de bakermat van de beautytrends geworden. BB creams, sheet masks, cushion compacts en vele andere hypes waaiden over naar het Westen.
  4. Een stralende huid is voor Koreaanse vrouwen het toppunt van schoonheid. Ze zullen er dan ook alles voor doen om dat te krijgen: de huid grondig reinigen, haar de juiste ingrediënten geven en nooit buitenkomen zonder UV-bescherming.
  5. Hun fascinerende verzorgingsrituelen zijn eeuwenoud en kunnen uit meer dan 10 verschillende stappen bestaan. Je kunt niet anders dan bewondering hebben voor hun discipline om hun huid tot in de puntjes te verzorgen. De exotiek van onbekende producten en toepassingen maakt nieuwsgierig om het ook te proberen.
  6. K-beauty heeft veel aandacht voor natuurlijke ingrediënten, die hun verdiensten vaak al eeuwenlang in  traditionele plantengeneeskunde bewezen hebben.
  7. Zachte formules die de huid respecteren zijn typisch voor K-beauty. Agressieve ingrediënten worden vermeden in minimalistische formules die niets meer bevatten dan wat nodig is.
  8. Op maat werken door te layeren is het basisprincipe van K-beauty. Door de eenvoudige formules kun je probleemloos meerdere producten combineren, op maat van wat jouw huid nodig heeft.

Dit vind je misschien ook interessant: 5 K-beauty gewoontes die een groot verschil maken

Written by Helen Willems

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!