Skip to main content

Double cleansing of dubbel reinigen

Reinigen is veruit de belangrijkste stap in je verzorging. In Azië reinigen veel vrouwen vaak dubbel (beter gekend als double cleansing), een gewoonte die vermoedelijk afstamt van de Japanse geisha’s. Die haalden de dikke laag make-up van hun gezicht met camelia olie en wasten daarna de laatste onzuiverheden weg met rijstwater.

Stap 1: Haal make-up, zonnecrème en pollutie weg met een oliereiniger. De vetstoffen in make-up en zonnecrème lossen namelijk beter op in olie.

Ook een micellair water heeft een speciale technologie om vuil aan te trekken en op te lossen. Het is een heel zachte manier om de huid te demaquilleren.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Stap 2: Volg met een milde schuimreiniger die in de diepte reinigt en spoel af met lauw water. 

Stap 3: Sluit af met een toner, om de laatste kalkrestjes van het spoelwater weg te halen en de huid weer in evenwicht te brengen.


tip

Tips: *Wanneer je dubbel reinigt, is het belangrijk dat je producten mild genoeg zijn, zodat je de huidbarrière niet aantast. 

*Double Cleansing’ doe je enkel ’s avonds, wanneer je make-up, zonnecrème of pollutie wilt verwijderen. ’s Morgens is dat niet nodig.

Written by Helen Willems

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!