Skip to main content

Wat is een essence?

Een essence is een typisch Aziatisch product, dat een combinatie lijkt van een water, een toner en een serum. Het ziet er uit en voelt aan als een water, zoals een toner, maar heeft een andere functie. Een toner bestaat voornamelijk uit water, verrijkt met essentiële oliën en vaak ook alcohol, waarmee je de laatste sporen van onzuiverheden verwijdert. Een essence is een heus verzorgingsproduct, dat je huid weer in evenwicht brengt en verzorgt. Het lijkt qua werking meer op een serum, maar dankzij zijn watertextuur hydrateert het de huid zodat die verzorgingsproducten beter opneemt. Je huid is als een spons: wanneer die droog is neemt die moeilijker vocht op dan een licht vochtige. Het legt een hydraterende laagje dat de huid voorbereidt om je serums en crèmes beter te absorberen.

Hoe gebruik je het?

Een essence is de eerste stap in je verzorging, nadat je je gezicht gereinigd hebt met een cleanser en een toner. Je gebruikt het als primer voor je verzorgingsproducten.

tip

Tip:

Om niets te verliezen breng je een paar druppels aan in je handen en duw je het zachtjes op de huid. Dat helpt de huid het beter op te nemen en stimuleert de bloedsomloop voor een zachte gloed.

Welke essence is het best geschikt voor jouw huid?

Droge huid: gebruik een hydraterende essence. 

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Vale, vermoeide teint: kies eentje met verhelderende ingrediënten die je vermoeide huid een zichtbare boost geven.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Onzuivere huid: een essence met licht exfoliërende ingrediënten (AHA’s, BHA’s), vitamine C om te verhelderen of kalmerende ingrediënten die helpen om te kalmeren.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Gevoelige huid: kalmerende ingrediënten verminderen roodheden en een oncomfortabel gevoel.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Written by Helen Willems

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!