Skip to main content

5 K-beauty gewoontes die een groot verschil maken

In Korea wordt huidverzorging ontzettend serieus genomen. Koreaanse vrouwen houden ervan om hun verzorgingsroutines constant bij te sturen in functie van hun huidbehoeften. Ze ontwikkelden eigen gewoontes die een groot verschil maken. Wij verklappen hun 5 meest efficiënte gewoontes.

1. Laagjes leggen

K-beauty producten zijn vaak eenvoudige formules met een beperkt aantal ingrediënten. Zo kun je gemakkelijk verschillende producten combineren om specifieke behoeftes aan te pakken. Een toner, essence, serum, dagcrème of sleeping pack hebben allemaal hun eigen voordelen. Het lijkt duurder, maar zo kan je je huid veel gerichter gaan verzorgen dan met de Westerse routine van reinigen en hydrateren. Die verschillende laagjes maken het verschil.

2. Klop je huidproducten in

Zachtheid is troef bij K-beauty. Ruw wrijven zullen Koreanen nooit doen. Ze ‘tokkelen’ of drukken zachtjes de producten in de huid. Waterachtige texturen zoals essences brengen ze met de handen in, in plaats van wattenschijfjes die de helft van het product absorberen.

3. Double cleansing

In Azië doet werkelijk iedereen het: dubbel reinigen. Eerst verwijder je make-up, zonnebescherming of pollutie met een olie of cleansing balm, daarna kun je in de diepte reinigen met een gelreiniger. Het is de belangrijkste stap in je huidverzorging, vinden Aziatische vrouwen, want het houd je poriën proper, je huid gezond én laat je verzorgingsproducten optimaal hun werk doen. Meer info lees je in deze blogpost: Double cleansing of dubbel reinigen

4. De 10-seconden regel

Koreaanse vrouwen brengen hun verzorging meteen aan op de huid na de douche. Vaak is de huid zelfs nog vochtig, waardoor je dat vocht in de huid houdt. Hoe langer je wacht, hoe sneller je huid uitdroogt. En dat is nergens goed voor….

5. Masseer je huid

Koreaanse vrouwen zijn dol op massages. En gelijk hebben ze! Een goede massage -met een roller of je handen- heeft immers verschillende voordelen: het stimuleert de bloedcirculatie, waardoor toxines en vocht vlotter afgevoerd worden en voedingsstoffen beter verdeeld worden. Bovendien geeft het je huid een mooie gloed. Bijkomende troef: je gelaatsspieren ontspannen waardoor je er minder getrokken uitziet.

Written by Helen Willems

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!