Skip to main content

K-beauty is een pionier in hybride cosmetica: multifunctionele producten met texturen die zichzelf transformeren voor een optimaal resultaat. En ook BE-OO-KAY heeft enkele parels in zijn aanbod!

Wat is hybride cosmetica?

Hybride cosmetica is momenteel hip, maar niet nieuw. Een van de eerste voorbeelden is de BB cream (blemish balm), een crème die de huid verzorgde, beschermde én camoufleerde. Een Duitse dermatologe maakte die in de jaren 60 voor haar patiënten. Koreaanse beautymerken adopteerden de BBcream en verfijnden hem. Het was een van de eerste producten waarmee K-beauty bekend raakte in de rest van de wereld. Er volgden nog andere producten, die tussen huidverzorging en make-up in zaten. Zoals een dagcrème die je huid een mooie glow geeft, of een foundation met veel verzorgende ingrediënten en een UV-bescherming, bijvoorbeeld.

Binnen eenzelfde categorie kunnen ook hybrides ontstaan die tot nieuwe producten leiden. Zo is een essence een toner met serum kwaliteiten. Of kan een mist naast verfrissing en hydratatie ook bescherming bieden dankzij antioxidanten, kalmerende ingrediënten en een SPF.

Maar ook hybride texturen hebben heel wat voordelen. De veranderende texturen verhogen niet alleen het gebruiksplezier, maar ook het praktisch gehalte. Zoals crèmes die in een gel veranderen op de huid, zodat ze vlotter indringen. Of een reinigingsbalsem die met wat water in een melk verandert, zodat hij gemakkelijker afspoelt.

Revival dankzij de skinimalisme trend

Hybride cosmetica kende een revival met de steeds populair wordende skinimalisme trend. Mensen hebben de afgelopen jaren hun verzorgingsroutine vereenvoudigd met enkele multifunctionele basics. Een minimum aan producten die een maximum aan resultaten geven. Ook deze trend kwam uit Zuid-Korea overgewaaid. Jonge Zuid-Koreaanse vrouwen zagen de uitgebreide verzorgingsroutines van hun (groot)moeders niet zitten en zochten producten die tijd en geld bespaarden.

De toppers van hybride cosmetica:

  • Essences zijn ontstaan als een hybride van een verfrissende toner en een verzorgend serum. Vloeibaarder dan een serum, maar iets dikker én verzorgender dan een toner. Probeer: May Coop Raw Sauce Caring Lotion, Cosmetea Puer Tea Vital Moisture Essence, Cosmetea Rosebud Tea Moisture Brightening Essence, Cosmetea Black Tea Radiance Enriched Water Essence, Cosmetea Mint Tea Pore Tightening Essence
    Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Written by Helen Willems

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!