Skip to main content

Gefermenteerde huidverzorging, de nieuwste hype in K-beauty – 7 voordelen

Dat gefermenteerde voeding goed is voor je darmen, en je gezondheid in het algemeen, weten ze al langer in Zuid-Korea. Maar ook in het Westen zetten ze fermentatie in om onder andere wijn, yoghurt en kaas te maken. Het is een eeuwenoude techniek om voedsel te bewaren. Dankzij biotechnologie wordt die kennis nu ook toegepast op huidverzorging, wat verschillende voordelen voor de huid heeft. En ook hier loopt K-beauty weer voorop! De resultaten zijn zo indrukwekkend dat ook steeds meer Westerse merken ze in hun producten verwerken.

De voordelen van gefermenteerde huidverzorging

Tijdens de fermentatie breken micro-organismen (bv gisten, bacteriën, enzymen) ingrediënten af in kleinere molecules . Bij dat proces ontstaan huidvriendelijke enzymen, aminozuren, antioxidanten en voedingsstoffen. Dat heeft verschillende voordelen voor de huid:

• De kleinere moleculen worden beter opgenomen door de huid waardoor ze efficiënter zijn.
• De bijproducten geven extra bescherming (antioxidanten) en voeding, aan de huid en brengen het huidmicrobioom in evenwicht (prebiotica), waardoor de huidbarrière herstelt en de huid minder gevoelig en droog wordt.
• Fermentatie helpt een formule beter bewaren (afhankelijk van het type fermentatie), waardoor je minder bewaarmiddelen nodig hebt. Goed nieuws voor de gevoelige huidjes!
• Gefermenteerde ingrediënten doen enzymen ontstaan die slechte bacteriën elimineren, wat de huid kalmeert, herstelt, zuivert en ontstelingen afremt. Ideaal voor acné!
• Fermentatie boost de werkzaamheid van andere ingrediënten
• Fermentatie geeft een hogere zuurtegraad, wat de formule zachter maakt voor de huid
• Door fermentatie ontstaan enzymen die de huid verzachten en ontstekingen afremmen doordat ze slechte bacteriën elimineren.

Gefermenteerde huidverzorging is dus zachter, remt ontstekingen af en heeft een hoop algemene anti-aging voordelen, doordat het de celvernieuwing stimuleert. Minder rimpels dus, maar ook een stralende huid. Vooral de rijpere huid, maar ook de droge en onzuivere huidtypes hebben dus baat bij gefermenteerde huidverzorging.

Waar vind je gefermenteerde huidverzorging? 

Omwille van hun kwaliteiten worden gefermenteerde ingrediënten vaak gebruikt in Koreaanse verzorgingsproducten. Ook bij BE-OO-KAY zitten ze in verschillende producten . Je hebt verschillende soorten ingrediënten:

Zwarte thee of Puerh theeblaadjes (Camelia Sinensis) vind je bij verschillende merken. In de Red Peel Water Toner van So Natural en alle producten van Cosmetea. Bij Yadah vind je het in de Green Tea Pure cleansing balm en in de Anti-T lijn (Red Zero Spot cream en Soothing Toner). May Coop heeft het in zijn Cleansing Mousse en Raw Sheet en Skinmiso in het Peel & Fill 2 step mask, Pore Corset serum en Rice foam cleanser.

Gistextract vind je in Beaudiani Moist serum.

Druivenextract (vitis vinifera) vind je in May Coop Cleansing Mousse en Raw Sauce, Yadah Anti-T Red Zero Spot Cream, So Natural Signature Face Oil.

Rijstextract zit in May Coop Raw Activator, May Coop Raw Eye Contour, May Coop Raw Sauce, Skinmiso Rice Foam cleansing.

Lactic acid (of melkzuur, een AHA dat de huid hydrateert en mild exfolieert) vind je in  So Natural Red Peel Tingle Serum en Qyo Qyo Tangerine Bright + Moist Peeling Pack.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Written by Helen Willems

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter en ontvang een gratis verzorgingsmasker bij je eerste bestelling!