Skip to main content
0

Een essence is een typisch Aziatisch product, dat een combinatie lijkt van een water, een toner en een serum. Het ziet er uit en voelt aan als een water, zoals een toner, maar heeft een andere functie. Een toner bestaat voornamelijk uit water, verrijkt met essentiële oliën en vaak ook alcohol, waarmee je de laatste sporen van onzuiverheden verwijdert. Een essence is een heus verzorgingsproduct, dat je huid weer in evenwicht brengt en verzorgt. Het lijkt qua werking meer op een serum, maar dankzij zijn watertextuur hydrateert het de huid zodat die verzorgingsproducten beter opneemt. Je huid is als een spons: wanneer die droog is neemt die moeilijker vocht op dan een licht vochtige. Een essence legt het hydraterende laagje dat de huid voorbereidt om je serums en crèmes beter te absorberen.

Hoe gebruik je het? Een essence is de eerste stap in je verzorging, nadat je je gezicht gereinigd hebt met een cleanser en een toner. Je gebruikt het als primer voor je verzorgingsproducten.

tip

Tip: Om niets te verliezen breng je een paar druppels aan in je handen en duw je het zachtjes op de huid. Dat helpt de huid om het beter op te nemen en stimuleert de bloedsomloop voor een zachte gloed.

 

Welke essence is het best geschikt voor jouw huid?

Droge huid: gebruik een hydraterende essence. 

Vale, vermoeide teint: kies een essence met verhelderende ingrediënten die je vermoeide huid een zichtbare boost geven.

Onzuivere huid: een essence met licht exfoliërende ingrediënten (AHA’s, BHA’s), vitamine C om te verhelderen of kalmerende ingrediënten die helpen om te kalmeren.

Gevoelige huid: een essence met kalmerende ingrediënten vermindert roodheden en een oncomfortabel gevoel.

Close Menu
Gratis verzenden vanaf € 65 (BE) / € 85 (NL)
+ gratis staal of sheetmask vanaf € 79

Contact

Kemzekestraat 7
9170 Sint Gillis Waas
BELGIUM

T: +32 493 48 14 33
E: info@be-oo-kay.be

BE OO KAY nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwigheden, wedstrijden en tips & tricks? Schrijf je dan in op onze newsletter !